Wandelen met de Boswachter (NIEUW!)

Elke vrijdagochtend in juni, juli, augustus en september van 10.30-12.30 uur kunt u wandelen met de boswachter Job Teeuwen. Hij weet alles te vertellen over de Flora en Fauna rondom het Landgoed. Kosten zijn € 2,50 per persoon. De opbrengsten schenkt hij aan Natuurmonumenten, ter plekke (contant) te betalen aan Job Teeuwen. Start vanaf de receptie van het hotel.

Fietsen en wandelen in de Achterhoek

De Achterhoek staat bekend om haar rijke natuurgebieden, prachtige kastelen en historische landgoederen. In ons hotel zijn diverse fiets- en wandelroutes te verkrijgen waaronder De landgoederenroute door de Velhorst, landgoed Verwolde of Ampsen. Een bezoek aan Huis Verwolde is ook meer dan de moeite waard, hier staat de dikste eik van Nederland!

Koepel van Staring

Aan de oevers van de Berkel, op het Landgoed de Velhorst staat het mooi gerestaureerd Staringkoepeltje. De theekoepel is alleen te bereiken via een voetveer. Met een touw trek je jezelf op het kleine pontje over het water naar de overkant; de plek waar de koepel staat. Binnen is een kleine tentoonstelling over het verleden van de theekoepel. Vanaf Ehzerwold wandel je er zo naar toe!

Bezoek historisch Zutphen

Wie haar nadert wordt getroffen door haar fraaie ligging aan het water. Zutphen, de stad met de markante torens en statige koopmanshuizen heeft op vrijwel iedereen een grote aantrekkingskracht. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Zutphen jaarlijks bezocht wordt door honderdduizenden toeristen. Evenementen, markten, een zeer uitgebreid winkelaanbod, restaurants, cafés, musea en galeries maken een bezoek aan Zutphen zeer de moeite waard. Voor tips en bezienswaardigheden in Zutphen op www.vvvzutphen.nl

Ontdek Hanzestad Deventer

Den Haag heeft zijn hopjes, Zwolle z'n balletjes, Kampen z'n uien en Deventer z'n koek! Al meer dan 400 jaren geniet de stad internationale faam vanwege de hoge kwaliteit van de kruidkoek, de bijtjes en de honingkoek. Eén koekfabriek heeft de tand des tijds overleefd: Jb Bussink. In het gelijknamige koekwinkeltje op de Brink wordt dagelijkse verse koek gebakken. Kijk voor leuke uittips in Deventer op www.vvvdeventer.nl.

Varen met de Berkelzomp!

Wat is er mooier dan te genieten van een vaartocht op de Berkel door een fraai landschap met een replica van een historisch Berkelzomp. Er zijn vaartochten mogelijk voor ‘losse’ vaarten tot 15 personen in de periode van april tot september. Voor meer informatie en boekingen belt u via 0575 - 43 15 00 of kijkt u op www.zwembaddeberkel.nl.

Huis Verwolde, Laren

Verwolde kan bogen op een lange historie. Op ongeveer dezelfde plek als het huidig huis hebbenvoordien twee opeenvolgende middeleeuwse kasten gestaan. Het huidige huis Verwolde werd gebouwd in 1776. Bezoek gelijk de dikste eik van Nederland, deze staat op het landgoed.

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van ons laatste nieuws? Schrijf u dan nu in.