Glasblazerij Martorell in Almen - workshops en demonstraties

Glasblazerij Martorell

In zijn atelier werkt Mart Martorell dagelijks aan verschillende opdrachten variërend van medische glasinstrumenten tot een glas geblazen brandweerman, muziekinstrument of gebruiksvoorwerp. Ook voor graveerwerk, het zandstralen van logo’s & namen en reparaties kunt u bij Martorell terecht.
Hij weet alle facetten van het glasblazer vak en weet hier veel en boeiend over te vertellen. Er worden regelmatig workshops en demonstraties gehouden waarin deze facetten uitgebreid aan bod komen.

Martorell ontvangt groepen voor demonstraties glasblazen in de werkplaats in Almen/ Laren of op locatie. In de glasblazerij wordt u ontvangen met koffie en gebak. U krijgt uitleg over het glasblazen van vroeger en nu in een film over glasblazen, een presentatie en demonstratie glasblazen aan de brander en aan de blaaspijp.
Van het glasblazen aan de brander van buizen en staven en het glasblazen aan de oven alwaar met vloeibaar glas gewerkt wordt.

Tijdens een workshop kunnen gasten zelf glasblazen. U wordt in de glasblazerij ontvangen met koffie en gebak. De glasblazer gaat u in een korte inleiding laten zien wat glasblazen inhoudt. Daarna kunt u de mouwen opstropen en dan gaan we zelf glasblazen. U zal onder begeleiding van de glasblazer, u eigen creatie maken maar eerst leert u hoe snel u moet draaien en hoe hard u moet blazen, hoe u een puntje trekt, een bolletje blaast en uiteindelijk maakt u onder begeleiding een eind product varierend van kleine vaasjes tot waxinehouders, kerstballen, parfum flesjes, leuke lepeltjes en meer. De gemaakte creaties worden na afloop verpakt en kun je direct mee naar huis nemen.

Meer informatie en/of reserveringen, kijk op glasblazerijmartorell.nl of bel naar 0575-433722.

Glasblazerij Martorell in Almen, gelegen nabij Landgoed Ehzerwold

Blijf op de hoogte van aanbiedingen

ik ben geïnteresseerd in:

U nieuwsbrief inschrijving is verstuurd, check uw mailbox.

Geef uw mening
Geef uw mening
over deze pagina
Geen geldig e-mailadres
Geen mening / suggestie ingevuld
Meer feedback achter laten?
by Eagerly Internet - © 2018